Divattervezés

Csinger Mercédesz

tervező, grafikus, festő

 

Divattervezést tanult, miután képgrafika szakirányra jelentkezett, amelyen a hagyományos grafikai technikák és kreatív anyaghasználattal foglalkozott és kiváló diplomát szerzett . A tanári végzettség megszerzését szakkollégiumi munkával, pedagógiai és pszichológiai kutatásokkal erősítette meg. A munkásságát több konferencián is bemutatta, valamint publikálta, míg egy TDK dolgozat megosztott helyezése után Köztársasági ösztöndíjat kapott.

A pedagógia munka mellett is vett részt kiállításokon, valamint jelmezetek tervezett és kivitelezett. Az oktatási tevékenységet vegyesen végezte, hol grafikai modult, művészetelmélet és ábrázolást, hol divattervezést tanított többek között az Athéné SZKI, a Soter Line oktatási központban, a Magiszter alapítványi gimnáziumban, majd a Théba művészeti Akadémiában. Ez alatt az idő alatt is aktívan fest, legutóbb a Vajda Lajos stúdióban állított ki, de önálló kiállítást is tartott.

 

Munkássága:

Csoportos kiállítás a Vajda Stúdióban-“100 éves a Dada”, Kiállítások Budapesten, Szombathelyen, Győrött és Kaposvárott. Persona sorozat publikálás, és a folyóirat illusztrálása. Weöres Sándor színházban jelmeztervezési munkák:  In Vito – Bocaccio itt kísért és Kapcsolatok c. előadásokra. 2012-től Békefi Antal Szakkollégium tagja, majd elnökségi tag. Neveléstudományi műhely, művészeti műhely tiszteletbeli tagja. Több előadást tartott diáknevelésről, oktatásról. Kincsvarrók Gála Nemzetközi Ifjúsági Ruhatervező nagydíj, döntős.

Faculty

Sorry no post found.