Klasszikus zenész/magánénekes

 

OKJ 54 212 05

A képzés célja olyan elméleti és gyakorlati ismeretek tanítása és gyakoroltatása, amelyek felkészítik a tanulót a zenész szakmai követelmények teljesítésére, képessé teszik a középfokú szakképesítéssel betölthető munkakörök ellátására.

A klasszikus zenész/magánénekes képzés folytatható 1 éves felsőfokú képzéssel OKJ 55 212 05 – a központi tanterv még nem jelent meg.

A klasszikus magánénekes széleskörűen ismerje a társművészetek különböző stílusait, jelentős műalkotásait, kiemelkedő fontossággal az irodalmat. Rendelkezzék a szakághoz kapcsolódó zeneelméleti, zeneirodalmi és művészettörténeti ismeretekkel. Ismerje és alkalmazza a vokális irodalom zenei előírásait.
A megszerzett ismereteket legyen képes használni és integrálni. Ismerje az éneklés művészetének hagyományit, repertoárját és az újabb törekvéseket. Behatóan ismerje a vokális irodalom stílusait, a legjelentősebb dal- oratórium- és operaszerzőket, jelentősebb műveiket.
Legyen tapasztalata a művek előadásában, az előadás legyen tudatos, stílushű, művészileg kidolgozott, érzelmileg kifejező. Rendelkezzék tudatos zenei hallással, zeneírási és olvasási készséggel, fejlett zenei memóriával. Ismerje és alkalmazza a hangverseny pódium és színpad speciális viselkedési hagyományait, szokásait.

Modulkövetelmények:

11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

11499-12 Foglalkoztatás II.

11498-12 Foglalkoztatás I.

10602-12 Zenei alapok (szolfézs, zenetörténet)

10644-12 Éneklés

Betölthető munkakörök:

előadóművész

énekes

zenetanár

énektanár

Kapcsolat
Ha kérdésed van, írj nyugodtan.

Faculty

Sorry no post found.